Arabský chlieb
Kategória: 
1 lyžicu droždia, 1 lyžicu cukru, 3 poháre vlažnej vody, 5 pohárov hladkej múky (1 kg), 1,5 lyžičky soli, 2 lyžice olivového (slnečnicového) oleja

Arabský chlieb - príprava

    Z droždia, cukru a vlažnej vody pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť.
    Preosiatu múku trochu zohrejeme v rúre, osolíme, zmiešame
    s kváskom, postupne pridáme vlažnú vodu a trochu oleja, miesime, až kým cesto nie je úplne tuhé a nelepí sa na ruky (musí byť úplne tuhé).
    Cesto rozdelíme asi na 20 dielikov, ktoré rozvaľkáme na placky s priemerom 15 – 20 cm.
    Položíme na trochu pomúčenú látku, prikryjeme a necháme odpočinúť.
    Chlieb pečieme pri maximálnej teplote, v elektrickej rúre – maximum dolná časť, v plynovej rúre – hornú časť na maximum.
    Plochu, na ktorej sa chlieb pečie, potierame olejom.
    Chlieb by sa mal pri pečení nafúknuť a v strede by sa mala vytvoriť „taštička“.
Top