Bravčové mäso zapekané so syrom
4 rezne z krkovičky (hrúbka asi 1 cm) , 1 téglik smotany na šľahanie, 40 dkg údeného syra, olej, soľ , čierne mleté korenie

Bravčové mäso zapekané so syrom - príprava

    Mäso naklepeme (nie na tenko), posolíme, jemne okoreníme, prudko opečieme a uložíme na plech, na ktorý sme dali výpek. Mäso musí pokryť celé dno nádoby, v ktorej jedlo pripravujeme. Nastrúhaný syr navrstvíme na rezne, zalejeme smotanou a dáme piecť do rúry pri teplote približne 180 stupňov na 30 až 40 minút. Podávame so zemiakovou kašou, alebo opekanými zemiakmi. Vhodný je aj so zeleninovým šalátom.
Top

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby