1 kg jahňaciny s kosťou, 2 l vody, soľ, 1lyžička mletého muškátového kvetu,250 ml sladkej smotany, 2lyžice maizeny, olej, 1 cibuľa, 1 mrkva, 1 kaleráb, 200 g karfiolu, 200 g zeleného hrášku, petržlenová vňať
Jahňacia polievka s knedličkami - príprava
Mäso umyjeme, odblaníme, nakrájame na menšie kúsky, vložíme do vriacej vody, pridáme soľ, štipku muškátového kvetu a varíme asi hodinu.
Uvarené mäso vykostíme, najemno zomelieme, posolíme, pridáme zvyšný muškátový kvet, smotanu, maizenu, premiešame a tvarujeme malé knedličky.
Na rozohriatom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mrkvu nakrájanú na kolieska, kaleráb na hranolčeky, karfiol rozobratý na ružičky, hrášok a niekoľko minút pražíme.
Zalejeme vriacim vývarom z mäsa, vložíme knedličky a pri miernej teplote varíme 15 minút.
Nakoniec dochutíme soľou a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.