POHRONSKÁ KAPUSTNICA
Kategória: 
1 menšie bravčové koleno, soľ, 500 g kyslej kapusty, 20 g sušených húb, dva strúčiky cesnaku, rascu, mleté čierne korenie, 2 lyžice masti, 1 cibuľu, 2lyžice hladkej múky, 1lyžicu mletej červenej papriky 200 ml mlieka 200 g kyslej smotany

POHRONSKÁ KAPUSTNICA - príprava

    Koleno umyjeme, kožu viackrát narežeme, vložíme do hrnca, zalejeme litrom vody, posolíme a uvaríme domäkka.
    K takmer uvarenému kolenu pridáme kapustu, umyté huby, pretlačený cesnak, rascu, korenie a dovaríme.
    Koleno vyberieme, kožu odstránime a mäso oberieme od kosti. Na masti opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno, pridáme múku a urobíme zápražku.
    Odstavíme, vmiešame mletú papriku, zalejeme mliekom, premiešame a vlejeme do kapustnice.
    Pri miernej teplote varíme asi 15 minút.
    Nakoniec do kapustnice vložíme mäso, rozdelíme na taniere a podávame s kyslou smotanou.
Top