FAZUĽOVÁ POLIEVKA
Kategória: 
300 koreňovej zeleniny, 200 g tmavej fazule, 150 g údeného mäsa, 150 g zemiakov, olej, soľ, celé čierne korenie, bobkový list, mletú červenú papriku

FAZUĽOVÁ POLIEVKA - príprava

    Fazuľu namočíme na niekoľko hodín do studenej vody.
    Potom ju uvaríme do polomäkka.
    Očistenú zeleninu pokrájame na malé kocky a prudko orestujeme v hrnci na oleji.
    Pridáme mletú červenú papriku, soľ, celé čierne korenie a bobkový list, zmiešame, zalejeme vodou, prisypeme predvarenú fazuľu a spolu varíme asi 30 minút.
    Potom do hrnca pridáme nakrájané zemiaky a údené mäso a varíme do zmäknutia.
    Hotovú polievku dochutíme soľou, korením a môžeme zjemniť smotanou
Top