Francúzska hovädzia polievka
Kategória: 
500 g hovädzieho mäsa s kosťou, 500 g slepačieho mäsa, olej, zväzok petržlenovej a zelerovej vňate, celé čierne korenie, jeden bobkový list, mleté čierne korenie, tymian, dve mrkvy,jeden petržlen, 100 g zeleru, strúčik cesnaku, polovica zelenej papriky, 150 g kelu, pór, soľ

Francúzska hovädzia polievka - príprava

    Hovädzie a slepačie mäso umyjeme a na niekoľko minút zalejeme horúcou vodou.
    Potom osušíme, opražíme na rozohriatom oleji, zalejeme
    2 l studenej vody a pri miernej teplote varíme spolu s jednou postrúhanou mrkvou, umytými vňaťami, celým čiernym korením, bobkovým listom, mletým čiernym korením aspoň
    3 hodiny.
    Podľa potreby dolievame vodu.
    Všetku ostatnú zeleninu očistíme, nakrájame, vložíme do
    1 l precedeného mäsového vývaru, posolíme a uvaríme domäkka.
    Nakoniec do polievky vložíme nakrájané uvarené mäso.

Vaše názory

(5/5)
Top