Polievka z kačacích drobov
Kategória: 
kačacie droby, kosti z kačky, soľ, jedna cibuľa, 20 g masla, 300 g koreňovej zeleniny, tri strúčiky cesnaku, lyžička posekanej medovky, dva potlčené klinčeky, štipka šafranu, mleté biele korenie, 200 ml sladkej smotany, dve lyžice hladkej múky, citrónová šťava

Polievka z kačacích drobov - príprava

    Droby a kosti uvaríme domäkka v posolenej vode.
    Cibuľu nakrájame nadrobno, opražíme ju na masle, pridáme očistenú, na hranolčeky nakrájanú zeleninu, ktorú krátko opražíme, zalejeme vývarom z drobov.
    Dolejeme toľko vody, aby bolo v hrnci 1,5 l polievky, ochutíme ju pretlačeným cesnakom, medovkou, klinčekom, šafranom, čiernym korením a varíme dvadsať minút.
    Pridáme nakrájané droby,zahustíme smotanou rozšľahanou s múkou a ešte pätnásť minút varíme.
    Nakoniec dochutíme soľou a citrónovou šťavou.
Top