Polnočná polievka
Kategória: 
1,5 litra vývaru z údeného mäsa, 500 g vianočnej klobásy, 100 g bôbu, 100 g fazule, päť strúčikov cesnaku, hrsť sušených húb, 300 g údeného mäsa, 100 g mäkkej klobásy, 200 g kvasenej kapusty, 400 g koreňovej zeleniny

Polnočná polievka - príprava

    Údené mäso uvaríme, vyberieme a odložíme.
    Do vody z údeného mäsa vložíme očistenú a pokrájanú koreňovú zeleninu, kolieska vianočnej klobásy, huby, cesnak, kvasenú kapustu a vopred namočené strukoviny.
    Po uvarení polovicu koreňovej zeleniny vyberieme, zmixujeme a vložíme späť do polievky namiesto zápražky.
    Krátko povaríme.
    Do hotovej polievky vložíme na malé kocky nakrájané údené mäso a na oleji opečenú mäkkú klobásu.
Top

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby