50 g syra, 250 g baklažánu, 100 g šampiňónov, 150 g kečupu, 50 g olív, 2 strúčiky cesnaku, 2 cibule, oregano, mletá rasca, olej na potretie cesta, tuk na vymastenie plechu, soľ.
Pizza s baklažánom - príprava
Pripravíme si cesto.
Čerstvý baklažán umyjeme a neolúpaný nakrájame na plátky hrubé asi 3 mm.
Plátky osolíme a necháme chvíľu odležať, potom ich osušíme obrúskom.
Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky.
Cibuľu olúpeme a nakrájame.
Cesnak rozotrieme s trochou soli a zmiešame s oreganom a rascou.
Cesto dáme na pomúčenú dosku a vytvarujeme, prenesieme na vymastený plech a potrieme olejom.
Na cesto rozotrieme kečup, poukladáme plátky baklažánu, ktoré potrieme cesnakovou zmesou.
Navrch dáme nakrájané šampiňóny a cibuľu.
Pečieme vo vyhriatej rúre.
Okraje pizze niekoľkokrát potrieme vodou alebo rozšľahaným vajíčkom.
Syr nakrájame na pásiky, ktoré poukladáme tesne pred dopečením na pizzu.
Potom ho necháme v rúre roztopiť.