Pizza kvatro lux
Kategória: 
30 g anglickej slaniny, 1 vajce, 150 g syra, 100 g paradajok, 100 g póru, 100 g špenátového pretlaku, 100 g nakladaných húb, 50 g sterilizovaného hrášku, 50 g sterilizovanej sóje, 30 g olív, 80 g cibule, 2 strúčiky cenaku, pol čajovej lyžičky sójovej omáčky, olej na potretie cesta, tuk na vymastenie plechu, oregano, mleté čierne korenie, soľ.

Pizza kvatro lux - príprava

    Pripravíme si cesto.
    Zmrazený špenát nakrájame na kúsky a za stáleho miešania necháme na panvici rozmraziť a odpariť.
    Vajce uvaríme natvrdo.
    Pór umyjeme a celý ho necháme spariť v horúcej osolenej vode. Potom ho po dĺžke rozkrojíme.
    Paradajky umyjeme, cibuľu olúpeme.
    Slaninu nakrájame na pásiky, cibuľu najemno a paradajky na kolieska.
    Hrášok, sóju, olivy a huby precedíme a necháme odkvapkať. Syr nastrúhame najemno.
    Slaninu na panvici zľahka opražíme, prisypeme časť cibule, upražíme do sklovita, potom pridáme pripravený špenát, osolíme a všetko dusíme asi 5 minút.
    Cesto dáme na pomúčenú dosku a vytvarujeme, prenesieme na vymastený plech a potrieme olejom.
    Pomocou 2 pozdĺžne prerezaných pórov rozdelíme cesto na štvrtiny.
    Na jednu dáme kolieska paradajok a ozdobíme ju olivami, druhú časť posypeme hráškom, sójou a pokvapkáme sójovou omáčkou,
    tretiu štvrtinu natrieme špenátovou zmesou, ktorú ozdobíme uvareným vajíčkom
    a na poslednú rozložíme sterilizované huby, posypeme ich cibuľou a na plátky nakrájaným cesnakom.
    Pizzu dáme piecť do vyhriatej rúry.
    Okraje počas pečenia môžeme potierať vodou alebo rozšľahaným vajíčkom.
    Pred dopečením celú pizzu posypeme strúhaným syrom a ešte 5 minút pečieme.
Top