Jednoduchá zeleninová pizza
Kategória: 
100 g syra Eidam, 150 g paprík, 100 g paradajok, 100 g sterilizovaných fazuliek, 100 g karfiolu, 1 cibuľa, oregano, petržlenová vňať, olej na potretie cesta, tuk na vymastenie plechu, soľ.

Jednoduchá zeleninová pizza - príprava

    Pripravíme si cesto.
    Karfiol umyjeme a rozdelíme na ružičky, ktoré povaríme asi 5 minút v malom množstve mierne osolenej vody.
    Papriky a paradajky umyjeme, z paprík vykrojíme jaderníky, cibuľu olúpeme a všetko nakrájame na kolieska.
    Hrášok a fazuľku dáme na sito odkvapkať.
    Cesto dáme na múkou posypanú dosku a vytvarujeme ho na potrebný rozmer a hrúbku, pričom okraje necháme hrubšie. Potom cesto prenesieme na pripravený plech a potrieme olejom.
    Na cesto poukladáme paradajky striedavo s paprikou, cibuľou a karfiolom.
    Fazuľové lúsky použijeme na ozdobenie okraja.
    Hrášok rozsypeme rovnomerne po povrchu pizze, ktorú mierne osolíme a posypeme oreganom.
    Pečieme vo vyhriatej rúre.
    Počas pečenia pizzu kontrolujeme, pričom okraje môžeme viackrát potrieť vodou alebo rozšľahaným vajcom.
    Nakoniec posypeme pizzu najemno nastrúhaným syrom a dáme ju ešte zapiecť.
    Pred podávaním ju môžeme ešte horúcu ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou.

    Tip: Sterilizovanú zeleninu môžeme nahradiť mrazenou. Na pizzu sú vhodné aj iné druhy zeleniny.
Top