100 g syra Eidam, 150 g paprík, 100 g paradajok, 100 g sterilizovaných fazuliek, 100 g karfiolu, 1 cibuľa, oregano, petržlenová vňať, olej na potretie cesta, tuk na vymastenie plechu, soľ.
Jednoduchá zeleninová pizza - príprava
Pripravíme si cesto.
Karfiol umyjeme a rozdelíme na ružičky, ktoré povaríme asi 5 minút v malom množstve mierne osolenej vody.
Papriky a paradajky umyjeme, z paprík vykrojíme jaderníky, cibuľu olúpeme a všetko nakrájame na kolieska.
Hrášok a fazuľku dáme na sito odkvapkať.
Cesto dáme na múkou posypanú dosku a vytvarujeme ho na potrebný rozmer a hrúbku, pričom okraje necháme hrubšie. Potom cesto prenesieme na pripravený plech a potrieme olejom.
Na cesto poukladáme paradajky striedavo s paprikou, cibuľou a karfiolom.
Fazuľové lúsky použijeme na ozdobenie okraja.
Hrášok rozsypeme rovnomerne po povrchu pizze, ktorú mierne osolíme a posypeme oreganom.
Pečieme vo vyhriatej rúre.
Počas pečenia pizzu kontrolujeme, pričom okraje môžeme viackrát potrieť vodou alebo rozšľahaným vajcom.
Nakoniec posypeme pizzu najemno nastrúhaným syrom a dáme ju ešte zapiecť.
Pred podávaním ju môžeme ešte horúcu ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tip: Sterilizovanú zeleninu môžeme nahradiť mrazenou. Na pizzu sú vhodné aj iné druhy zeleniny.