Drevorubačská pizza
Kategória: 
100 g prerastenej údenej slaniny, 200 g nastrúhaného syra, 2 lyžice masla (alebo tuku), 100 g olúpaných paradajok, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, chlebové cesto, zväzok pažítky, lyžica nasekaného oregana, trocha vegety, mleté čierne korenie, soľ. Na obloženie: 100 g korenistej salámy, 1 konzerva tuniaka v oleji, 100 g čerstvých malých šampiňónov, po 1 malej červenej a zelenej paprike, 4 chilli papričky, niekoľko plnených olív.

Drevorubačská pizza - príprava

    Maslo rozpálime na panvici a roztopíme v ňom slaninu nakrájanú na malé kocky. Pridáme cesnak rozotretý so soľou, cibuľu nakrájanú nadrobno a krátko opražíme.
    Primiešame paradajky a zmes dusíme, až kým sa takmer všetka tekutina neodparí.
    Ochutíme nasekaným oreganom, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a vegetou a necháme vychladnúť.
    Umyté šampiňóny a očistené papriky nakrájame na rezance. Salámu takisto nakrájame na rezance, tuniaka necháme odkvapkať a popučíme.
    Pripravíme si chilli papričky a olivy.
    Chlebové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a rozdelíme do 4 foriem na pizzu.
    Povrch rovnomerne potrieme paradajkovou zmesou a rozložíme na ňu ostatné prísady.
    Vložíme do rúry predhriatej na 200 oC a pečieme asi 20 minút.
    5 minút pred dopečením posypeme nastrúhaným syrom.
    Podávame posypané nakrájanou pažítkou.
Top