Diabolská pizza
Kategória: 
300 g mletého bravčového mäsa, 50 g slaniny, 150 g syra (eidam), 50 ml piva (vína), 200 g kečupu, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 2 feferónky, paprika, oregano, petržlenová vňať, tuk na vymastenie plechu, mleté čierne korenie, soľ.

Diabolská pizza - príprava

    Pripravíme si cesto.
    Slaninu nakrájame na malé kocky.
    Cibuľu olúpeme, feferónky umyjeme a oboje nadrobno nakrájame.
    Spolu so slaninou dáme na panvicu a za stáleho miešania dozlata upražíme.
    Pridáme mäso a prudko ho opražíme. Zmes podlejeme pivom a po chvíli pridáme 3 lyžice kečupu, rozotretý cesnak, soľ a koreniny.
    Premiešame a chvíľu podusíme.
    Cesto dáme na pomúčenú dosku a vytvarujeme. Potom ho preložíme na vymastený plech a rozotrieme naň kečup. Na cesto rozložíme dusenú mäsovú zmes a posypeme ju nastrúhaným syrom.
    Pizzu dáme piecť do vyhriatej rúry. Upečenú pizzu zdobíme petržlenovou vňaťou.

    Tip: Namiesto mletého mäsa môžeme použiť bravčové mäso, ktoré sme nakrájali na pásiky a vopred naložili do zmesi sójovej omáčky, piva, bielka, papriky, korenia a Solamylu.
Top