Calzone s mäsom a gorgonzolou
Kategória: 
200 g pečeného teľacieho mäsa, 150 g plesňového syra gorgonzola, 4 paradajky, 100 g hrozna, 100 g čakanky, 1 cibuľa, tuk na vymastenie plechu, chlebové cesto, lyžica tymianu, čajová lyžička nasekaného oregana, zväzok pažítky, mleté čierne korenie, soľ.

Calzone s mäsom a gorgonzolou - príprava

    Studené pečené mäso nakrájame na kocky a cibuľu nadrobno. Paradajky olúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky. Hrozno rozpolíme a odkôstkujeme.
    Čakanku preberieme a nakrájame na prúžky.
    Všetky prísady dáme do misy a opatrne premiešame.
    Osolíme a okoreníme tymianom, nasekaným oreganom a mletým čiernym korením. Primiešame nakrájanú pažítku a rozdrobený syr.
    Chlebové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a rozdelíme na 4 časti.
    Na kusy cesta rovnomerne rozložíme plnku, cesto preložíme a okraje dobre pritlačíme.
    Dáme na vymastený plech, vložíme do rúry predhriatej na 200 oC a pečieme asi 20 minút. Vyberieme a hneď podávame.
Top

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby