Calzone na vinohradníčkin spôsob
Kategória: 
100 g prerastenej údenej slaniny, 100 g čerstvých šampiňónov, 4 surové údené párky, 200 g syra, 2 lyžice masla (alebo tuku), 200 g modrého hrozna, 4 paradajky, 12 plnených olív, 1 cibuľa, polotuhé kysnuté cesto, zväzok jarnej cibuľky, zväzok oregana, mleté čierne korenie, soľ.

Calzone na vinohradníčkin spôsob - príprava

    Maslo alebo tuk rozpálime v hrnci a roztopíme v ňom slaninu nakrájanú na malé kocky.
    Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, očistenú jarnú cibuľku nakrájanú na kolieska a opražíme do sklovita.
    Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky.
    Paradajky olúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky. Hrozno odkôstkujeme a pripravíme si olivy.
    Párky nakrájame na tenké plátky alebo kocky a všetky prísady opatrne zmiešame v mise.
    Cesto rozdelíme na 4 rovnako veľké časti, ktoré postupne vyvaľkáme na pomúčenej doske.
    Polovicu každého plátu cesta obložíme prísadami, posypeme oreganom nakrájaným nadrobno, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
    Na to rozložíme syr nakrájaný na plátky, druhú polovicu cesta preklopíme cez prísady a okraje dobre pritlačíme. Položíme na vymastený plech, vložíme do rúry predhriatej na 200 oC a pečieme asi 20 minút.
Top