Zelerová pizza
Kategória: 
150 g šunky, 100 g tvrdého syra (eidam), 200 g čistého zeleru, 200 g paradajok, 1 cibuľa, zelerová vňať, oregano, majorán, citrónová šťava, olej na potretie cesta, tuk na vymastenie plechu, soľ.

Zelerová pizza - príprava

    Pripravíme si cesto.
    Zeler očistíme a nakrájame na plátky hrubé asi 3 mm.
    Hneď ich dáme variť do mierne osolenej vody s niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy. Varíme asi 5 minút.
    Umyté paradajky a olúpanú cibuľu nakrájame na malé kocky alebo rezance.
    Zelerovú vňať umyjeme a nadrobno nasekáme.
    Cesto vytvarujeme na doske posypanej hladkou múkou. Prenesieme ho na vymastený plech a potrieme olejom.
    Na cesto dáme paradajky, jemne ich posolíme, posypeme oreganom a majoránom.
    Na ochutené paradajky uložíme plátky zeleru a celú pizzu posypeme šunkou.
    Pečieme vo vyhriatej rúre.
    Asi po 15 minútach posypeme pizzu nastrúhaným syrom a zelerovou vňaťou a dáme ju ešte na 5 minút zapiecť. Paradajky môžeme nahradiť vrstvou kečupu.
Top