Zelerová pizza
Kategória:
150 g šunky, 100 g tvrdého syra (eidam), 200 g čistého zeleru, 200 g paradajok, 1 cibuľa, zelerová vňať, oregano, majorán, citrónová šťava, olej na potretie cesta, tuk na vymastenie plechu, soľ.
Zelerová pizza - príprava
Pripravíme si cesto.
Zeler očistíme a nakrájame na plátky hrubé asi 3 mm.
Hneď ich dáme variť do mierne osolenej vody s niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy. Varíme asi 5 minút.
Umyté paradajky a olúpanú cibuľu nakrájame na malé kocky alebo rezance.
Zelerovú vňať umyjeme a nadrobno nasekáme.
Cesto vytvarujeme na doske posypanej hladkou múkou. Prenesieme ho na vymastený plech a potrieme olejom.
Na cesto dáme paradajky, jemne ich posolíme, posypeme oreganom a majoránom.
Na ochutené paradajky uložíme plátky zeleru a celú pizzu posypeme šunkou.
Pečieme vo vyhriatej rúre.
Asi po 15 minútach posypeme pizzu nastrúhaným syrom a zelerovou vňaťou a dáme ju ešte na 5 minút zapiecť. Paradajky môžeme nahradiť vrstvou kečupu.
Podobné recepty
Kategória:
150 g šunky, 100 g tvrdého syra (eidam), 200 g čistého zeleru, 200 g paradajok, 1 cibuľa, zelerová vňať, oregano, majorán, citrónová šťava, olej na potretie cesta, tuk na vymastenie plechu, soľ.
Zelerová pizza - príprava
Pripravíme si cesto.
Zeler očistíme a nakrájame na plátky hrubé asi 3 mm.
Hneď ich dáme variť do mierne osolenej vody s niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy. Varíme asi 5 minút.
Umyté paradajky a olúpanú cibuľu nakrájame na malé kocky alebo rezance.
Zelerovú vňať umyjeme a nadrobno nasekáme.
Cesto vytvarujeme na doske posypanej hladkou múkou. Prenesieme ho na vymastený plech a potrieme olejom.
Na cesto dáme paradajky, jemne ich posolíme, posypeme oreganom a majoránom.
Na ochutené paradajky uložíme plátky zeleru a celú pizzu posypeme šunkou.
Pečieme vo vyhriatej rúre.
Asi po 15 minútach posypeme pizzu nastrúhaným syrom a zelerovou vňaťou a dáme ju ešte na 5 minút zapiecť. Paradajky môžeme nahradiť vrstvou kečupu.
Zeler očistíme a nakrájame na plátky hrubé asi 3 mm.
Hneď ich dáme variť do mierne osolenej vody s niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy. Varíme asi 5 minút.
Umyté paradajky a olúpanú cibuľu nakrájame na malé kocky alebo rezance.
Zelerovú vňať umyjeme a nadrobno nasekáme.
Cesto vytvarujeme na doske posypanej hladkou múkou. Prenesieme ho na vymastený plech a potrieme olejom.
Na cesto dáme paradajky, jemne ich posolíme, posypeme oreganom a majoránom.
Na ochutené paradajky uložíme plátky zeleru a celú pizzu posypeme šunkou.
Pečieme vo vyhriatej rúre.
Asi po 15 minútach posypeme pizzu nastrúhaným syrom a zelerovou vňaťou a dáme ju ešte na 5 minút zapiecť. Paradajky môžeme nahradiť vrstvou kečupu.