Losos na masle
Ľahký
Celkom lacný
Varenie
Kategória: 

Veľmi jednoduchý, chutný a zdravý recept.

Ingrediencie

Pre 2 Osoba(y)

Suroviny

  • 2 ks čerstvý losos
  • 100 g masla
  • sušená bazalka alebo provensálke bylinky
  • 2 strúčiky cesnak
  • citrón
  • soľ

Losos na masle - príprava

  1. Lososa na masle pripravujem na panvici.
    Lososa posolíme z každej strany a posypeme provensálskymi bylinkami a bazalkou
    Cesnak nakrájame na čo najdrobnejšie kúsky.
  2. Dáme rozohriať panvicu a rozpustíme maslo. Pridáme pripravený cesnak a hneď potom kúsky lososa. Najskôr ho pečieme na tej strane kde je koža a to približne 4 minúty, tak aby nám koža ostala chrumkavá. Potom zhruba rovnaký čas z druhej strany. Treba dať hlavne pozor aby sa ryba moc neprepiekla, aby bola vo vnútri pekne ružová a nevysušená.
  3. Podávame ihneď po dopečení. Lososa pred servírovaním pokvapkáme citrónovou šťavou. Ako príloha sa výborne hodia pečené zemiaky na akýkoľvek spôsob.
Top