Losos na masle
ĽahkýCelkom lacný
Varenie
Kategória:
Veľmi jednoduchý, chutný a zdravý recept.
Ingrediencie
Pre 2 Osoba(y)
Suroviny
- 2 ks čerstvý losos
- 100 g masla
- sušená bazalka alebo provensálke bylinky
- 2 strúčiky cesnak
- citrón
- soľ
Losos na masle - príprava
- Lososa na masle pripravujem na panvici.
Lososa posolíme z každej strany a posypeme provensálskymi bylinkami a bazalkou
Cesnak nakrájame na čo najdrobnejšie kúsky.
- Dáme rozohriať panvicu a rozpustíme maslo. Pridáme pripravený cesnak a hneď potom kúsky lososa. Najskôr ho pečieme na tej strane kde je koža a to približne 4 minúty, tak aby nám koža ostala chrumkavá. Potom zhruba rovnaký čas z druhej strany. Treba dať hlavne pozor aby sa ryba moc neprepiekla, aby bola vo vnútri pekne ružová a nevysušená.
- Podávame ihneď po dopečení. Lososa pred servírovaním pokvapkáme citrónovou šťavou. Ako príloha sa výborne hodia pečené zemiaky na akýkoľvek spôsob.
Ľahký
Celkom lacný
Varenie
Kategória:
Veľmi jednoduchý, chutný a zdravý recept.
Ingrediencie
Pre 2 Osoba(y)
Suroviny
- 2 ks čerstvý losos
- 100 g masla
- sušená bazalka alebo provensálke bylinky
- 2 strúčiky cesnak
- citrón
- soľ
Losos na masle - príprava
- Lososa na masle pripravujem na panvici.
Lososa posolíme z každej strany a posypeme provensálskymi bylinkami a bazalkou
Cesnak nakrájame na čo najdrobnejšie kúsky. - Dáme rozohriať panvicu a rozpustíme maslo. Pridáme pripravený cesnak a hneď potom kúsky lososa. Najskôr ho pečieme na tej strane kde je koža a to približne 4 minúty, tak aby nám koža ostala chrumkavá. Potom zhruba rovnaký čas z druhej strany. Treba dať hlavne pozor aby sa ryba moc neprepiekla, aby bola vo vnútri pekne ružová a nevysušená.
- Podávame ihneď po dopečení. Lososa pred servírovaním pokvapkáme citrónovou šťavou. Ako príloha sa výborne hodia pečené zemiaky na akýkoľvek spôsob.