Bruschetta s mozarelou
Ingrediencie
Pre 1 Osoba(y)
Suroviny
- 1 francúzska bageta
- 2 paradajky
- 150 g mozzarella
- 1 strúčik cesnaku
- bazalka soľ, mleté čierne korenie
- olivový olej na pokvapkanie
Bruschetta s mozarelou - príprava
- Bagetu rozrežeme priečne, a potom na polovicu. Takto pripravené pečivo pokvapkáme olivovým olejom a dáme do vyhriatej rúry na 180°C asi na 2 min., len aby sa trošku opiekli.
Medzitým paradajky nakrájame na malé kocky a mozzarellu na plátky hrubé asi 1 cm. Po 2 min. pečivo vyberieme z rúry a dobre potrieme cesnakom. Na pečivo dáme asi 2 PL paradajok, ktoré sme si ochutili soľou, čiernym mletým korením a nasekanou bazalkou. Na paradajky dáme mozzarellu, ktorú pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Dáme zapiecť do rúry, ktorú máme rozohriatu na 180°C.
Podobné recepty
Ingrediencie
Pre 1 Osoba(y)
Suroviny
- 1 francúzska bageta
- 2 paradajky
- 150 g mozzarella
- 1 strúčik cesnaku
- bazalka soľ, mleté čierne korenie
- olivový olej na pokvapkanie
Bruschetta s mozarelou - príprava
- Bagetu rozrežeme priečne, a potom na polovicu. Takto pripravené pečivo pokvapkáme olivovým olejom a dáme do vyhriatej rúry na 180°C asi na 2 min., len aby sa trošku opiekli.
Medzitým paradajky nakrájame na malé kocky a mozzarellu na plátky hrubé asi 1 cm. Po 2 min. pečivo vyberieme z rúry a dobre potrieme cesnakom. Na pečivo dáme asi 2 PL paradajok, ktoré sme si ochutili soľou, čiernym mletým korením a nasekanou bazalkou. Na paradajky dáme mozzarellu, ktorú pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Dáme zapiecť do rúry, ktorú máme rozohriatu na 180°C.