Amstrdamský nákyp
Kategória: 
10 stredne veľkých zemiakov uvarených v šupke 2-3 vajíčka na tvrdo 1 červená paprika 150g šampiónov 1-2 broskyne alebo nektarinky, môže byť aj kompót soľ, čierne mleté korenie, mletá červená paprika, 200 ml mlieka alebo sladká smotana, 2 vajcia, hladká múka - tak aby zmes na zaliatie zemiakov bola konzistencie cesta na palacinky, čerstvá petržlenová vňať.

Amstrdamský nákyp - príprava

    Tento recept som si prispôsobila, ale v podstate som toto výborné vegetariánske jedlo jedávala v závodnej jedálni.

    Uvaríme si zemiaky v šupke spolu s celými vajciami. Červenú papriku si porežeme na pásiky, šampióny a broskyne alebo nektarinky na plátky. Na panvici si jemne opražíme papriku so šampiónmi, trochu posolíme aby pustili šťavu a minimálne sa udusili. Ohňovzdornú misu potrieme malým množstvom oleja a vyložíme dno na plátky pokrájanými v šupe uvarenými zemiakmi. Na ne poukladáme šampióny s paprikou a plátky nektariniek alebo broskýň a na tvrto uvarené plátky vajíčka. Túto veselú vrstvu prekryjeme ešte jednou vrstvou zemiakov. V miske si vymiešame vajíčka s mliekom a múkou, dochutíme soľou, mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou, trochou čerstvej petržlenovej vňate a ak nám ostal vývar z opraženej papriky tiež to tam môžme vliať. Vymiešame a zalejeme zmes v ohňovzdornej mise a pečieme pomaly na 180°C okolo 45min.
Top