Pečený pstruh
Kategória: 
4 pstruhy (asi 1kg), 8 malých karotiek, 1 veľká cibuľa nakrájaná na plátky, 2 vyšľahané žĺtky, šťava z 1 citróna, 0,1 l oleja, 1 lyžička sušeného kôpru, soľ, čierne korenie

Pečený pstruh - príprava

    Pstruhy očistíme, pozdĺžne rozrežeme, odstránime chrbticu a každú polovicu ešte rozrežeme naprieč.
    Osolíme a okoreníme, naukladáme do pekáča vymasteného olejom a na každý kus pstruha dáme plátok cibule a polovicu karotky.
    Prelejeme zvyškom oleja a posypeme kôprom. Pečieme 30-40 minút v stredne predhriatej rúre (mäso sa musí rozdelovať pod vidličkou).
    Po dopečení vylejeme vypečenú šťavu do panvice, dáme na malý plameň a pomaly do šťavy vmiešame vyšľahané žĺtky. Miešame asi 3 minúty, až kým omáčka nezhustne.
Top