Kačacie prsia so zázvorom a pomarančovou omáčkou
Kategória: 
400 g kačacích pŕs, 3 pomaranče, 1 citrón, 200 ml olivového oleja, čerstvý zázvor, sójová omáčka, slivkový lekvár, badián, celá škorica, aníz, soľ, brandy, 400 g zemiakov, 50 g masla, 200 ml mlieka, čerstvý vanilkový struk.

Kačacie prsia so zázvorom a pomarančovou omáčkou - príprava

    Kačacie prsia priečne nakrájame na kúsky hrubé asi 1 cm. Pomaranče a citrón odšťavíme. Do šťavy pridáme olej, postrúhaný čerstvý zázvor, sójovú omáčku, 1 lyžicu slivkového lekváru, badián, celú škoricu aníz a trochu brandy ( 1 dl).
    Zmes dobre premiešame, pridáme kúsky kačacích pŕs a necháme asi dva dni odležať v chladničke.
    Potom prsia opečieme na panvici s trochou marinády.
    Výpek zmiešame so zvyšnou marinádou, prevaríme a podávame k mäsu.
    Ako prílohu servírujeme zemiakovú kašu rozmiešanú s mliekom, v ktorom sme varili vanilkový struk
Top