Čokoládové rezy s mandarínkami
Kategória:
Na cesto:
3 vajcia,
120 g cukru,
1 balíček vanilínového cukru,
150 g polohrubej múky,
1 balíčku kypriaceho prášku do pečiva,
1 PL kakaa. Na krém:
2 mandarínkové kompóty ( po 300g),
200 – 250 ml smotany na šľahanie,
1 balenie Créme Olé puding bez varenia s čokoládovou príchuťou,
1 balenie smetafixu.
Na ozdobu:
1 balenie Šľahačky najlepšie Dr. Oetker v prášku,
1 PL kakaa ,
1 Dekor poleva svetlá.
Čokoládové rezy s mandarínkami - príprava
Cesto: vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Zľahka ručne vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a kakaom.
Vypracujeme hladké cesto.
Cesto vylejeme na plech 30x40cm, vymastený a vysypaný hrubou múkou.
Pečieme pri 200°C asi 12 minút.
Do uzatvárateľnej nádoby nalejeme kompót so šťavou, prilejeme šľahačkovú smotanu a pridáme Créme Olé a smetafix.
Nádobu zatriaseme, pokiaľ sa suroviny nespoja do krému.
Krém natrieme na vychladnutý korpus a rovnomerne rozotrieme.
Šľahačku pripravíme podľa návodu a zašľaháme kakao. Šľahačku roztrieme na krém a ozdobíme rozpustenou polevou.
Podobné recepty
Kategória:
Na cesto:
3 vajcia,
120 g cukru,
1 balíček vanilínového cukru,
150 g polohrubej múky,
1 balíčku kypriaceho prášku do pečiva,
1 PL kakaa. Na krém:
2 mandarínkové kompóty ( po 300g),
200 – 250 ml smotany na šľahanie,
1 balenie Créme Olé puding bez varenia s čokoládovou príchuťou,
1 balenie smetafixu.
Na ozdobu:
1 balenie Šľahačky najlepšie Dr. Oetker v prášku,
1 PL kakaa ,
1 Dekor poleva svetlá.
Čokoládové rezy s mandarínkami - príprava
Cesto: vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Zľahka ručne vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a kakaom.
Vypracujeme hladké cesto.
Cesto vylejeme na plech 30x40cm, vymastený a vysypaný hrubou múkou.
Pečieme pri 200°C asi 12 minút.
Do uzatvárateľnej nádoby nalejeme kompót so šťavou, prilejeme šľahačkovú smotanu a pridáme Créme Olé a smetafix.
Nádobu zatriaseme, pokiaľ sa suroviny nespoja do krému.
Krém natrieme na vychladnutý korpus a rovnomerne rozotrieme.
Šľahačku pripravíme podľa návodu a zašľaháme kakao. Šľahačku roztrieme na krém a ozdobíme rozpustenou polevou.
Vypracujeme hladké cesto.
Cesto vylejeme na plech 30x40cm, vymastený a vysypaný hrubou múkou.
Pečieme pri 200°C asi 12 minút.
Do uzatvárateľnej nádoby nalejeme kompót so šťavou, prilejeme šľahačkovú smotanu a pridáme Créme Olé a smetafix.
Nádobu zatriaseme, pokiaľ sa suroviny nespoja do krému.
Krém natrieme na vychladnutý korpus a rovnomerne rozotrieme.
Šľahačku pripravíme podľa návodu a zašľaháme kakao. Šľahačku roztrieme na krém a ozdobíme rozpustenou polevou.