hladká alebo polohrubá múka množstvo podľa potreby,
1 žĺtok ,
½ lyžice cukru,
1 lyžica tuku (olej, maslo),
10 g droždia,
1 dl mlieka,
soľ
DUKÁTOVÉ BUCHTIČKY S KRÉMOM - príprava
Múku preosejeme. V troške mlieka s cukrom a 2 ČL múky roztopíme droždie.
Múku premiešame so štipkou soli, zapracujeme žĺtky, tuk, mlieko s droždím a vypracujeme hladké, polotuhé, lesklé cesto, prikryjeme obrúskom a necháme na teple nakysnúť. Cesto potom rozdelíme na menšie kusy.
Z každého vyvaľkáme valček a krájame malé buchtičky. Buchtičky poukladáme do vymasteného plechu, potrieme maslom alebo olejom.
Pred pečením necháme ešte trocha nakysnúť.
Pečieme v predhriatej rúre.
Buchtičky sú upečené, keď majú zlatohnedú farbu a delia sa od bokov nádoby.
Teplé buchtičky polejeme vanilkovým krémom.