Čoko-bomba
1 balenie kakaa (100 g) | 1/4 l mlieka | 1 balenie masla | 15 dkg práškového cukru | 1 žĺtok | 1 vanilkový cukor | 240 g piškót | 1 dcl vaječného koňaku alebo umu

Čoko-bomba - príprava

    V 1/4 l mlieka rozpustíme na platni celý balíček obyčajného kakaa a necháme mierne vychladnúť.
    Do misy si dáme práškový cukor, zmäknuté celé maslo, žĺtok a vanilkový cukor. Pridáme mierne vychladnuté kakao v mlieku a šľahačom vyšľaháme krém.
    Do druhej, vyššej a väčšej misy vysypeme 2 balíčky piškót a pokvapkáme vaječným koňakom alebo rumom.
    Potom do piškót vylejeme krém a dobre všetko premiešame. Zmes potom navrstvíme buď do tortovej formy alebo do nejakej misy (napr. do nerezovej rozšírenej misy, aby to po vyklopení malo pekný a zaujímavý tvar). Ak to dáme do misy, tak ju vyložíme alobalom, aby sa to dalo vyklopiť.
    Necháme odležať cca 1/2 dňa, najlepšie cez noc, na druhý deň vyklopíme a ozdobíme podľa fantázie.
Top