Losos s ananásom
Kategória: 
100 g malých kukuričných šúľkov, 2 PL slnečnicového oleja, 1 červenú cibuľu pokrájanú na kolieska, 1 oranžovú papriku, 1 zelenú papriku, 450 g filé z lososa bez kože, 1 lyžičku mletej papriky, 225 g odkvapkaných kociek ananásu z konzervy, 100 g sójových klíčkov, 2 PL kečupu, 2 PL sójovej omáčky, 2 PL stredne suchého sherry, 1 PL kukuričnej múčky alebo maizeny

Losos s ananásom - príprava

    Malé kukuričné šúľky prekrojíme napoly.
    Na predhriatej panvici rozohrejeme slnečnicový olej, pridáme cibuľu, papriku a kukuričné šúľky a 5 minút opekáme.
    Lososa pokrájame na tenké rezance a dáme do misy. Posypeme paprikou a potrasieme, aby sa mäso dobre obalilo. Potom ho vložíme na panvicu, pridáme ananás a opekáme ďalšie 2 – 3 minúty, kým mäso nie je mäkké.
    Pridáme sójové klíčky a opäť potrasieme.
    Kečup zmiešame so sójovou omáčkou, sherry a kukuričnou múčkou.
    Zmes nalejeme na panvicu a miešame, kým omáčka nezhustne
Top