Bublanina s pudingom
4 vajcia, 1 hrnček hrubej múky, 1 hrnček polohrubej múky, 200 ml oleja,1 hrnček kryštálového cukru, 1 hrnček mlieka, 1 kypriaci prášok, 1 vanilínový cukor,1-2 lyžice kakaa, marhuľový kompót (720 ml), 1 veľký banán, 1 vanilkový a 1 čokoládový pudingový prášok

Bublanina s pudingom - príprava

    Vajcia s cukrom vymiešame do penista, postupne pridáme olej, mlieko, múku s kypriacim práškom.
    Asi 2/3 cesta rozotrieme na vymastený a pomúčený plech,
    do zvyšku vmiešame kakao a polejeme ním cesto na plechu.
    Marhule scedíme, necháme odkvapkať, poukladáme ich na cesto a upečieme.
    Ešte teplý koláč natrieme roztlačeným banánom.
    Šťavu z kompótu dolejeme do 1 litra a rozdelíme
    na polovice.
    Z prášku uvaríme v šťave s vodou najprv vanilkový puding (osladíme ho podľa chuti) a ešte horúcim polejeme koláč. Rovnako uvaríme čokoládový puding, nalejeme ho na vrch koláča, necháme stuhnúť a pokrájame.
Top