Boršč
Kategória:
2 veľké cibule,
2 veľké mrkvy ,
1 petržlen ,
1 menší kaleráb ,
5 zemiakov ,
1 paradajkový pretlak ,
2 celé strúčiky cesnaku ,
1 hlávku kapusty ,
1/2 hlávky kelu ,
1 červenú repu ,
300 g hovädzieho mäsa ,
300 g bravčového mäsa ,
1,2 – 1,5 l vývaru ,
soľ ,
celú rascu ,
vegetu ,
mleté čierne korenie ,
1 – 2 ČL octu ,
kyslú smotanu na ozdobenie
Boršč - príprava
Olúpané cibule posekáme nadrobno.
Nahrubo nastrúhame mrkvu, petržlen a kaleráb.
Kapustu s kelom pokrájame na rezance.
V miske zeleninu spolu zmiešame, posolíme, posypeme celou rascou a necháme 15 minút odstáť.
Potom ju preložíme do väčšieho hrnca, prilejeme liter vývaru, pridáme nakrájanú červenú repu, celé strúčiky cesnaku, paradajkový pretlak a na miernom ohni pomaly varíme.
Očistené zemiaky pokrájame na kocky a po 30 minútach varenia pridáme do hrnca.
Podľa potreby prilievame zvyšný vývar a spolu varíme do zmäknutia.
Hovädzie a bravčové mäso nakrájame na menšie kúsky.
Do posolenej vody dáme variť najskôr hovädzie mäso.
Asi v polovici varenia pridáme nakrájané bravčové mäso
a varíme do zmäknutia.
Uvarenú zeleninu ochutíme vegetou, mletým čiernym korením, pridáme kúsky uvareného mäsa a spolu krátko povaríme.
Na záver môžeme podľa potreby ochutiť octom a jednotlivé porcie ozdobiť kyslou smotanou.
Podobné recepty
Kategória:
2 veľké cibule,
2 veľké mrkvy ,
1 petržlen ,
1 menší kaleráb ,
5 zemiakov ,
1 paradajkový pretlak ,
2 celé strúčiky cesnaku ,
1 hlávku kapusty ,
1/2 hlávky kelu ,
1 červenú repu ,
300 g hovädzieho mäsa ,
300 g bravčového mäsa ,
1,2 – 1,5 l vývaru ,
soľ ,
celú rascu ,
vegetu ,
mleté čierne korenie ,
1 – 2 ČL octu ,
kyslú smotanu na ozdobenie
Boršč - príprava
Olúpané cibule posekáme nadrobno.
Nahrubo nastrúhame mrkvu, petržlen a kaleráb.
Kapustu s kelom pokrájame na rezance.
V miske zeleninu spolu zmiešame, posolíme, posypeme celou rascou a necháme 15 minút odstáť.
Potom ju preložíme do väčšieho hrnca, prilejeme liter vývaru, pridáme nakrájanú červenú repu, celé strúčiky cesnaku, paradajkový pretlak a na miernom ohni pomaly varíme.
Očistené zemiaky pokrájame na kocky a po 30 minútach varenia pridáme do hrnca.
Podľa potreby prilievame zvyšný vývar a spolu varíme do zmäknutia.
Hovädzie a bravčové mäso nakrájame na menšie kúsky.
Do posolenej vody dáme variť najskôr hovädzie mäso.
Asi v polovici varenia pridáme nakrájané bravčové mäso
a varíme do zmäknutia.
Uvarenú zeleninu ochutíme vegetou, mletým čiernym korením, pridáme kúsky uvareného mäsa a spolu krátko povaríme.
Na záver môžeme podľa potreby ochutiť octom a jednotlivé porcie ozdobiť kyslou smotanou.
Nahrubo nastrúhame mrkvu, petržlen a kaleráb.
Kapustu s kelom pokrájame na rezance.
V miske zeleninu spolu zmiešame, posolíme, posypeme celou rascou a necháme 15 minút odstáť.
Potom ju preložíme do väčšieho hrnca, prilejeme liter vývaru, pridáme nakrájanú červenú repu, celé strúčiky cesnaku, paradajkový pretlak a na miernom ohni pomaly varíme.
Očistené zemiaky pokrájame na kocky a po 30 minútach varenia pridáme do hrnca.
Podľa potreby prilievame zvyšný vývar a spolu varíme do zmäknutia.
Hovädzie a bravčové mäso nakrájame na menšie kúsky.
Do posolenej vody dáme variť najskôr hovädzie mäso.
Asi v polovici varenia pridáme nakrájané bravčové mäso
a varíme do zmäknutia.
Uvarenú zeleninu ochutíme vegetou, mletým čiernym korením, pridáme kúsky uvareného mäsa a spolu krátko povaríme.
Na záver môžeme podľa potreby ochutiť octom a jednotlivé porcie ozdobiť kyslou smotanou.