Cestovinový šalát
Kategória: 
200 g motýlikových rezancov, 200 g tenkých viedenských párkov, 150 sladkokyslých uhoriek, 100 g tvrdého syra, 150 g kompótového ananásu, 1 hlávky šalátu, 150 g mrazeného hrášku, 100 g majonézy alebo kyslá smotana, 100 g kyslej smotany, 1 lyžica horčice, čierne korenie , soľ

Cestovinový šalát - príprava

    Cestoviny uvaríme v slanej vode, prepláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať a vložíme do misy.
    Pridáme na tenké kolieska nakrájané viedenské párky
    a sladkokyslé uhorky, na jemné kocky nakrájaný alebo
    na hrubo nastrúhaný tvrdý syr, odkvapkané kocky ananásu,
    na pásiky nakrájaný hlávkový šalát a uvarený mrazený hrášok.
    Majonézu prešľaháme metličkou so kyslou smotanou, 1 lyžicou horčice, štipkou čierneho korenia a soli, 1 lyžicou nálevu z ananásu, 1 lyžicou nálevu z uhoriek, vlejem do šalátu, zľahka premiešame a necháme chvíľu preležať v chlade.
Top