Plnené chlebové kapsy
Kategória: 
30 g bieleho a červeného hrozna, 50 g anglickej slaniny, nakrájanej na malé kocky, 200 g mozzarelly, pol viazaničky bazalky, 4 plátky varenej šunky, 3 vetvičky rozmarínu, 200 ml mlieka, 40 g hladkej múky, 3 rozšľahané vajcia, 10 PL olivového oleja, 4-5 strúčikov cesnaku, 8 plátkov hriankového chleba, mleté čierne korenie, soľ

Plnené chlebové kapsy - príprava

    Hrozno umyjeme, bobule otrháme a pokrájame na kolieska, slaninu opečieme dochrumkava a zmiešame s hroznom. Mozzarellu pokrájame na tenké plátky, osolíme a okoreníme. Bazalku opláchneme pod studenou vodou a pokrájame na rezančeky.
    Na hriankových chleboch odrežeme kôrku.
    Polovicu chlebových plátkov obložíme šunkou, plátkami mozzarelly, slaninovo-hroznovou zmesou a posypeme nasekanou bazalkou.
    Prikryjeme druhou polovicou chleba.
    Vetvičku rozmarínu najemno nasekáme a rozmiešame v mlieku. Naplnené chlebové kapsy zľahka namočíme v mlieku, okraje pevne stlačíme.
    Jemne obalíme v múke a namočíme v rozšľahaných vajciach.
    V širokej panvici rozpálime olej a chlebové kapsy z každej strany opekáme 3 minúty do zlatista.
    Podávame posypané nasekaným rozmarínom a cesnakom.
Top