Pizza Provenciale
Kategória: 
500 g hladkej múky , 3 dcl vody , 5 dkg kvasníc , 1 lyžička kryštálového cukru ,2 lyžičky soli , 0,75 dcl oleja , paradajkový pretlak , korenie na pizzu, šunka, kukurica, šampiňóny (sterilizované),syr eidam, tuniak vo vlastnej šťave, plátky slaniny, baranie rohy (na ozdobu)

Pizza Provenciale - príprava

    Cesto: Do múky pridáme vlažnú vodu, rozdrobíme kvasnice, cukor, soľ a olej, vymiesime hladké cesto.
    Necháme asi 20 minút nakysnúť.
    Z uvedeného množstva výjdu 4 veľké pizzy, cesto, čo nespotrebujete môžte dať do chladničky (2-3 dni vydrží).

    Cesto rozdelíme na rovnaké bochníky a vyvaľkáme na veľmi tenko do guľatého tvaru.
    Potrieme pretlakom, posypeme pizza korením, dáme šunku, kukuricu, šampiňóny zbavené nálevu, posypeme strúhaným syrom, tuniakom bez šťavy, pridáme baranie rohy a slaninu ako ozdobu.
    Pečieme vo vyhriatej rúre 180-200°C cca 15-17 min.
    Ideálne je piecť na špeciálnom plechu určenom na pizzu, ale dá sa aj na obyčajnom. Obyčajný plech je treba trošičku pomastiť pred pečením.
Top