Horúca čokoláda
1 tabuľku horkej čokolády (pozor... nie čokoládu na varenie) , 200 ml šľahačkovej smotany, 250-350 ml mlieka, 2 vrecúška vanilkového cukru, 1 PL práškového cukru, šľahačka a granko na ozdobenie

Horúca čokoláda - príprava

    - čokoládu nalámeme na kocky, pridáme 1 PL šľahačkovej smotany a 1 PL mlieka necháme rozpustiť vo vodnom kúpeli a vymiešame do hladka...
    - v druhom hrnci prihrejeme zvyšné mlieko so šľahačkovou smotanou, vanilkovým cukrom a práškovým cukrom, rozmiešame metličkou ale POZOR.... nenecháme zovrieť. Len prihrejeme...
    - pridáme rozpustenú čokoládu, rozšľaháme do hladka s metličkou a necháme za stáleho šľahania zovrieť. Potom odstavíme...
    - hotovú čokoládu už len rozdelíme do pohárov....ozdobíme šľahačkou (ale nemusí byť) a posypeme grankom alebo kakaom...
Top