Kyslé zemiaky s parmezánom
Kategória: 
1077 KJ - 3 stredne veľké zemiaky, 1 ČL olivového oleja , 1 menší pór, 2 PL acidofilného mlieka s 1,0 % tuku, 1PL strúhaného parmezánu so zníženým obsahom tuku (25 % t.v.s.), 2 ČL posekanej pažítky, soľ, vegeta.

Kyslé zemiaky s parmezánom - príprava

    Zemiaky očistíme, umyjeme a pokrájame na štvrťky.
    Dáme variť do vriacej, mierne osolenej vody do mäkka a po uvarení scedíme.
    Pór očistíme, pokrájame na kolieska a krátko orestujeme na olivovom oleji.
    Orestovaný pór zmiešame so zemiakmi, polejeme acidofilným mliekom ochuteným vegetou, posypeme strúhaným parmezánom a posekanou pažítkou.
Top