Smotanová torta s jahodami
Veľmi ľahký
Lacný
Príprava
Hotové za 1d

Najobľúbenejší dezert počas sezóny čerstvého ovocia.

Ingrediencie

Pre 8 Osoba(y)

Suroviny

  • 400 g čerstvých jahôd
  • 400 g kyslej smotany
  • 2 ks vanilínového cukru
  • 1 balík balíček detských piškót

Smotanová torta s jahodami - príprava

    Kyslú smotanu zmiešame s vanilínovým cukrom a podľa chuti ešte dosladíme práškovým cukrom. Jahody očistíme a polovicu z nich pokrájame na menšie kúsky.

    Dno tortovej formy vyložíme piškótami a postupne na ne navrstvíme polovicu smotanového krému, pokrájané jahody, opäť piškóty a druhú polovicu krému. Súčasne ukladáme piškóty aj po okrajoch tortovej formy.

    Tortovú formu prekryjeme potravinovou fóliou a tortu vložíme na niekoľko hodín do chladničky (najlepšia je na druhý deň, keď piškóty dobre nasiaknu). Pred podávaním ju ozdobíme zvyšnými jahodami
Top