Smotanová torta s jahodami
Veľmi ľahkýLacný
Príprava
Hotové za
1d
Kategória:
Najobľúbenejší dezert počas sezóny čerstvého ovocia.
Ingrediencie
Pre 8 Osoba(y)
Suroviny
- 400 g čerstvých jahôd
- 400 g kyslej smotany
- 2 ks vanilínového cukru
- 1 balík balíček detských piškót
Smotanová torta s jahodami - príprava
Kyslú smotanu zmiešame s vanilínovým cukrom a podľa chuti ešte dosladíme práškovým cukrom. Jahody očistíme a polovicu z nich pokrájame na menšie kúsky.
Dno tortovej formy vyložíme piškótami a postupne na ne navrstvíme polovicu smotanového krému, pokrájané jahody, opäť piškóty a druhú polovicu krému. Súčasne ukladáme piškóty aj po okrajoch tortovej formy.
Tortovú formu prekryjeme potravinovou fóliou a tortu vložíme na niekoľko hodín do chladničky (najlepšia je na druhý deň, keď piškóty dobre nasiaknu). Pred podávaním ju ozdobíme zvyšnými jahodami
Podobné recepty
Veľmi ľahký
Lacný
Príprava
Hotové za
1d
Kategória:
Najobľúbenejší dezert počas sezóny čerstvého ovocia.
Ingrediencie
Pre 8 Osoba(y)
Suroviny
- 400 g čerstvých jahôd
- 400 g kyslej smotany
- 2 ks vanilínového cukru
- 1 balík balíček detských piškót
Smotanová torta s jahodami - príprava
Kyslú smotanu zmiešame s vanilínovým cukrom a podľa chuti ešte dosladíme práškovým cukrom. Jahody očistíme a polovicu z nich pokrájame na menšie kúsky.
Dno tortovej formy vyložíme piškótami a postupne na ne navrstvíme polovicu smotanového krému, pokrájané jahody, opäť piškóty a druhú polovicu krému. Súčasne ukladáme piškóty aj po okrajoch tortovej formy.
Tortovú formu prekryjeme potravinovou fóliou a tortu vložíme na niekoľko hodín do chladničky (najlepšia je na druhý deň, keď piškóty dobre nasiaknu). Pred podávaním ju ozdobíme zvyšnými jahodami
Dno tortovej formy vyložíme piškótami a postupne na ne navrstvíme polovicu smotanového krému, pokrájané jahody, opäť piškóty a druhú polovicu krému. Súčasne ukladáme piškóty aj po okrajoch tortovej formy.
Tortovú formu prekryjeme potravinovou fóliou a tortu vložíme na niekoľko hodín do chladničky (najlepšia je na druhý deň, keď piškóty dobre nasiaknu). Pred podávaním ju ozdobíme zvyšnými jahodami