Zeleninový nákyp
Kategória:
250 g mrkva,
250 g kaleráb,
250 g cukina,
250 g zemiaky,
250 g šampiňóny,
250 g kyslá smotana,
1 kávová lyžička karí korenie,
1 kávová lyžička bylinková soľ,
1/4 kávovej lyžičky tymián,
na špičku noža chilli korenie,
1 kávová lyžička štipľavá paprika,
1 rozotrený strúčik cesnaku,
100 g tvrdý syr mozarella,
2 vajcia
Zeleninový nákyp - príprava
Všetku zeleninu postrúhame, syr a šampiňóny nakrájame na plátky.
Pripravíme si zálievku: rozšľaháme smotanu s vajíčkami a všetkým korením.
Na spodok pekáča dáme vrstvu šampiňónov a na ňu jednotlivé vrstvy zeleniny.
Znovu vrstvu šampiňónov a na ňu jednotlivé vrstvy zeleniny. Zalejeme to zálievkou a pekáč zakryjeme alobalom.
Dáme na 45 minút piecť do rúry (200°C).
Potom dáme dole alobal a navrch poukladáme plátky syra a už nezakrývame, ale dáme do rúry, kým sa syr neroztečie a jemne nezhnedne.
Kategória:
250 g mrkva,
250 g kaleráb,
250 g cukina,
250 g zemiaky,
250 g šampiňóny,
250 g kyslá smotana,
1 kávová lyžička karí korenie,
1 kávová lyžička bylinková soľ,
1/4 kávovej lyžičky tymián,
na špičku noža chilli korenie,
1 kávová lyžička štipľavá paprika,
1 rozotrený strúčik cesnaku,
100 g tvrdý syr mozarella,
2 vajcia
Zeleninový nákyp - príprava
Všetku zeleninu postrúhame, syr a šampiňóny nakrájame na plátky.
Pripravíme si zálievku: rozšľaháme smotanu s vajíčkami a všetkým korením.
Na spodok pekáča dáme vrstvu šampiňónov a na ňu jednotlivé vrstvy zeleniny.
Znovu vrstvu šampiňónov a na ňu jednotlivé vrstvy zeleniny. Zalejeme to zálievkou a pekáč zakryjeme alobalom.
Dáme na 45 minút piecť do rúry (200°C).
Potom dáme dole alobal a navrch poukladáme plátky syra a už nezakrývame, ale dáme do rúry, kým sa syr neroztečie a jemne nezhnedne.
Pripravíme si zálievku: rozšľaháme smotanu s vajíčkami a všetkým korením.
Na spodok pekáča dáme vrstvu šampiňónov a na ňu jednotlivé vrstvy zeleniny.
Znovu vrstvu šampiňónov a na ňu jednotlivé vrstvy zeleniny. Zalejeme to zálievkou a pekáč zakryjeme alobalom.
Dáme na 45 minút piecť do rúry (200°C).
Potom dáme dole alobal a navrch poukladáme plátky syra a už nezakrývame, ale dáme do rúry, kým sa syr neroztečie a jemne nezhnedne.