Zeleninový nákyp
Kategória: 
250 g mrkva, 250 g kaleráb, 250 g cukina, 250 g zemiaky, 250 g šampiňóny, 250 g kyslá smotana, 1 kávová lyžička karí korenie, 1 kávová lyžička bylinková soľ, 1/4 kávovej lyžičky tymián, na špičku noža chilli korenie, 1 kávová lyžička štipľavá paprika, 1 rozotrený strúčik cesnaku, 100 g tvrdý syr mozarella, 2 vajcia

Zeleninový nákyp - príprava

    Všetku zeleninu postrúhame, syr a šampiňóny nakrájame na plátky.
    Pripravíme si zálievku: rozšľaháme smotanu s vajíčkami a všetkým korením.
    Na spodok pekáča dáme vrstvu šampiňónov a na ňu jednotlivé vrstvy zeleniny.
    Znovu vrstvu šampiňónov a na ňu jednotlivé vrstvy zeleniny. Zalejeme to zálievkou a pekáč zakryjeme alobalom.
    Dáme na 45 minút piecť do rúry (200°C).
    Potom dáme dole alobal a navrch poukladáme plátky syra a už nezakrývame, ale dáme do rúry, kým sa syr neroztečie a jemne nezhnedne.
Top