Zemiakové pagáče - lístkové
Kategória:
3 hrnčeky polohrubej múky,
2 dkg kvasníc /dcl vlažného mlieka, l kocka cukru/,
1 KL soli,
1 dcl oleja,
3-4 uvarené a vychladnuté zemiaky ,
1 Smetol
Zemiakové pagáče - lístkové - príprava
Z materialu vypracovať cesto a nechať vykysnúť.
Potom rozvaľkať na pomúčenej doske, nastrúhať zemiaky a Smetol.
Cesto poskladať a nechať v teple vykysnúť 20 minút.
Potom cesto znovu rozvaľkať a postup opakovať 3-krát
Vykrajovať pagáče, ktoré potrieme žĺtkom ochuteným vegetou. Na vrch môžeme postrúhať syr posypať sezamom. (2 plechy)
Cesto je vhodné na pizzu.
Podobné recepty
Kategória:
3 hrnčeky polohrubej múky,
2 dkg kvasníc /dcl vlažného mlieka, l kocka cukru/,
1 KL soli,
1 dcl oleja,
3-4 uvarené a vychladnuté zemiaky ,
1 Smetol
Zemiakové pagáče - lístkové - príprava
Z materialu vypracovať cesto a nechať vykysnúť.
Potom rozvaľkať na pomúčenej doske, nastrúhať zemiaky a Smetol.
Cesto poskladať a nechať v teple vykysnúť 20 minút.
Potom cesto znovu rozvaľkať a postup opakovať 3-krát
Vykrajovať pagáče, ktoré potrieme žĺtkom ochuteným vegetou. Na vrch môžeme postrúhať syr posypať sezamom. (2 plechy)
Cesto je vhodné na pizzu.
Potom rozvaľkať na pomúčenej doske, nastrúhať zemiaky a Smetol.
Cesto poskladať a nechať v teple vykysnúť 20 minút.
Potom cesto znovu rozvaľkať a postup opakovať 3-krát
Vykrajovať pagáče, ktoré potrieme žĺtkom ochuteným vegetou. Na vrch môžeme postrúhať syr posypať sezamom. (2 plechy)
Cesto je vhodné na pizzu.