Bruschetta s mozarelou
Veľmi ľahký
Lacný
Príprava
Varenie
Kategória: 

Niečo na rýchle občerstvenie. 

Ingrediencie

Pre 1 Osoba(y)

Suroviny

  • 1 francúzska bageta
  • 2 paradajky
  • 150 g mozzarella
  • 1 strúčik cesnaku
  • bazalka soľ, mleté čierne korenie
  • olivový olej na pokvapkanie

Bruschetta s mozarelou - príprava

  1. Bagetu rozrežeme priečne, a potom na polovicu. Takto pripravené pečivo pokvapkáme olivovým olejom a dáme do vyhriatej rúry na 180°C asi na 2 min., len aby sa trošku opiekli.
    Medzitým paradajky nakrájame na malé kocky a mozzarellu na plátky hrubé asi 1 cm. Po 2 min. pečivo vyberieme z rúry a dobre potrieme cesnakom. Na pečivo dáme asi 2 PL paradajok, ktoré sme si ochutili soľou, čiernym mletým korením a nasekanou bazalkou. Na paradajky dáme mozzarellu, ktorú pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Dáme zapiecť do rúry, ktorú máme rozohriatu na 180°C.
Top