Šošovicový prívarok s údeným mäsom
by spravca
Veľmi ľahký
Lacný
Kategória:
Prívarky, omáčky, prílohy
Klasické jedlo našich starých mám. Jednoduché a rýchle.
Ingrediencie
Pre
4
Osoba(y)
Suroviny
500
g
šošovica
1
strúčik
cesnak
2
ks
cibula
olej alebo masť
bobkový list, soľ, korenie
Šošovicový prívarok s údeným mäsom - príprava
Prebranú šošovicu dáme variť do studenej vody, soľ, korenie a bobkový list. Šošovicu varíme kým nieje mäkká.
Z masti, múky a cibule urobíme zásmažku. Zalejeme studenou vodou a vlejeme do šošovice. Ešte chvíľku povaríme a dochutíme podľa potreby.
Podávame s údenou krkovičkou či údeným bôčikom nakrájaným na tenké plátky.
Na vrch pridáme opečené väčšie kúsky cibule.
Top
×
Please login to use this feature