bhaji
1-2 cibule pór zopár ružičiek karfiolu čerstvá vňať koriandra alebo petržlenu 125g hl. múky 9-13 lyžíc vody lyžičku sódy bikarbóny lyžica gram masaly čili korenie soľ, čierne mleté korenie olej na vyprážanie

bhaji - príprava

    Bhaji sú pražienky podávané k indickým pokrmom. Pripraviť si ich môžme s rôznych druhov zeleniny ako cibuľa, karfiol, brokolica či pór. Ja si väčšinou nakrájam cibuľu na tenké prúžky, takisto pór, malé ružičky karfiolu si ovaríme v pare alebo vo vode domäkka. Všetkú zeleninu si vložíme do misky, osolíme okoreníme, pridáme čerstvý koriander (ten je veľmi aromatický a ja si na ňho neviem zvyknúť tak dávam čerstvú petržlenovú vňať), hladkú múku, lyžicu Gram masaly, čily korenie a ližicku sódy bikarbóny. Prilejeme 9-13 lyžíc vody premiešame a na rozohriaty olej ukladáme lyžicou také odšklbky asi veľkosti 3-4 cm. Podávame ku curry s ryžou.
Top