bhaji
Kategória:
1-2 cibule
pór
zopár ružičiek karfiolu
čerstvá vňať koriandra alebo petržlenu
125g hl. múky
9-13 lyžíc vody
lyžičku sódy bikarbóny
lyžica gram masaly
čili korenie
soľ, čierne mleté korenie
olej na vyprážanie
bhaji - príprava
Bhaji sú pražienky podávané k indickým pokrmom. Pripraviť si ich môžme s rôznych druhov zeleniny ako cibuľa, karfiol, brokolica či pór. Ja si väčšinou nakrájam cibuľu na tenké prúžky, takisto pór, malé ružičky karfiolu si ovaríme v pare alebo vo vode domäkka. Všetkú zeleninu si vložíme do misky, osolíme okoreníme, pridáme čerstvý koriander (ten je veľmi aromatický a ja si na ňho neviem zvyknúť tak dávam čerstvú petržlenovú vňať), hladkú múku, lyžicu Gram masaly, čily korenie a ližicku sódy bikarbóny. Prilejeme 9-13 lyžíc vody premiešame a na rozohriaty olej ukladáme lyžicou také odšklbky asi veľkosti 3-4 cm. Podávame ku curry s ryžou.
Kategória:
1-2 cibule
pór
zopár ružičiek karfiolu
čerstvá vňať koriandra alebo petržlenu
125g hl. múky
9-13 lyžíc vody
lyžičku sódy bikarbóny
lyžica gram masaly
čili korenie
soľ, čierne mleté korenie
olej na vyprážanie
bhaji - príprava
Bhaji sú pražienky podávané k indickým pokrmom. Pripraviť si ich môžme s rôznych druhov zeleniny ako cibuľa, karfiol, brokolica či pór. Ja si väčšinou nakrájam cibuľu na tenké prúžky, takisto pór, malé ružičky karfiolu si ovaríme v pare alebo vo vode domäkka. Všetkú zeleninu si vložíme do misky, osolíme okoreníme, pridáme čerstvý koriander (ten je veľmi aromatický a ja si na ňho neviem zvyknúť tak dávam čerstvú petržlenovú vňať), hladkú múku, lyžicu Gram masaly, čily korenie a ližicku sódy bikarbóny. Prilejeme 9-13 lyžíc vody premiešame a na rozohriaty olej ukladáme lyžicou také odšklbky asi veľkosti 3-4 cm. Podávame ku curry s ryžou.