Bruchettky
Kategória: 
Bagety alebo ciabatty prekrojené napolovicu alebo na viacero krajcov. Mozzarella 3 paradajky olivy paradajkový pretlak maslo 1-2 strúčikov cesnaku čerstvá bazalka soľ, čierne mleté korenie olivový olej, citrónová šťava, med

Bruchettky - príprava

    Pripravíme si bylinkové maslo - maslo zmiešame s čerstvou porezanou bazalkou a pretlačeným cesnakom.
    3 paradajky si povaríme vo vode na 10 min., ošúpeme ich, porežeme na malé kúsky a dáme ich do misy. Pridáme na krúžky pokrájané olivy a paradajkový pretlak.
    Do malého pohárika si zmiešame 1-2 lyžičky olivového oleja, šťavu z jedného citróna a lyžičku medu.
    Prerežeme si bagetky alebo ciabatty, dáme ich do predhriatej rúry na 10 min. Potom ich natrieme pripraveným bylinkovým maslom, paradajkovou zmesou a navrch položíme plátok mozarrelly. Takto pripravenú bruchettku pkvapkáme olejocitronomedovou šťavičkou a dáme zapiecť do rúry na 10 minút. Po upečení ozdobíme čerstvou bazalkou a podávame. Vynikajúce teplé občerstvenie pre návštevu.
Top