Musaka s makarónami
Kategória: 
Cestoviny: 500 g. cestovín, 1 lyžica margarínu. Cestoviny uvaríme v slanej vode, precedíme a zmiešame s maslom. Mäsová plnka: 500 g mleté mäso, 1 cibuľa, 2 lyžice oleja, 1 veľká zrelé paradajka, 200 g sekaných konzervovaných paradajok môžu byť aj čerstvé, vegeta, jemne nasekaná petržlenová vňať, soľ, korenie, trochu sladká paprika, Cibuľu podusíme na oleji, pridáme mäso, dusíme cca 10 minút. Pridáme strúhanú paradajku a 200 g. sekaných paradajok a okoreníme. Varíme kým sa tekutina odparí, pred koncom pridáme petrželeňovú vňať. Bešamel: 1 l mlieko, 3 lyžice margarínu, 2 lyžice oleja, 1 šálka múky, 2 vajcia, soľ a korenie na dochutenie. Roztopíme, zohrejeme maslo a olej, pridáme múku premiešame a pomaly, za stáleho miešania prilievame mlieko. Osolíme, okoreníme a varíme niekoľko minút až do zhustnutia. Zoberieme z ohna a pridáme dve vyšľahané vajíčka. Na dokončenie: 100 g. strúhaný tvrdý syr, asi 50 g. parmezánu

Musaka s makarónami - príprava

    Do vymasteného pekáča dáme polovicu cestovín, posypeme polovicou strúhaného syra a pokvapkáme trochou bešamelu. Dáme mäso a zvyšok cestovín.
    Posypeme syrom a zalejeme bešamelom.
    Navrch dáme parmezán a zapekáme pri 200 °C po dobu 45-50 minút.
Top