Musaka s mletým mäsom a ryžou
Kategória: 
1/2 kg mleté mäso, 1 kg zemiakov, 1 cibuľa, 1 hrnček ryže, 1 šálka paradajkovej šťavy, soľ, korenie, trochu sladká paprika, lyžica vegety, 3 dl mlieko, 2 vajcia, 3 lyžice kyslej smotany

Musaka s mletým mäsom a ryžou - príprava

    Usmažíme cibuľu a mäso, pridáme paradajkovú šťavu, ryžu, korenie a trochu vody.
    Dusíme na miernom ohni asi 15 minút.
    Nie je potrebné dlhšie, lebo v dostatočnej šťave sa ryža v rúre udusí.
    Nastrúhame zemiaky nahrubo a osolíme, rozdelíme na dve polovice.
    Jednu rozložíme na vymastený pekáč, na to dáme mäso a znova zemiaky.
    Vyšľaháme vajcia so smotanou a mliekom, osolíme a polejeme zemiaky, tak aby boli všetky prekryté.
    Musaka bude šťavnatá a zemiaky hore chrumkavé.

    Pečieme v predhriatej rúre na 200°C asi 40 minút.
Top