4 - 5 baklažánov,
1 dl oleja.
Plnka:
1/2 kg mleté mäso,
1 cibuľa,
1 strúčik cesnaku,
400 g. sekaných konzervovaných paradajok,
soľ, korenie, vegeta,
1 šálka vareného hrášku,
1 malá kávová šálka makarónov alebo inej uvarenej cestoviny,
nasekaná petržlňová vňať,
100 g syra Feta,
1 vajce,
3 lyžice oleja, na spenenie cibule
Baklažán s mletým mäsom - príprava
Umyte baklažány nakrájame pozdĺžne na pláty, poukladáme do formy, osolíme a pečieme v predhriatej rúre niekoľko minút pokým zmäknú.
Cibuľu popražíme na panvici, pridáme cesnak, potom mäso.
Dusíme pri strednej teplote, až kým mäso pustí šťavu.
Potom pridáme paradajky, korenie prikryjeme a 10 min. ešte dusíme.
Pridáme oheň, odryjeme a smažíme za stáleho miešania pokým sa voda neodparí.
Zoberieme z ohňa, pridáme hrášok, cestoviny, syr na hrubo nastrúhaný a vajce.
Necháme vychladnúť. Zalejeme baklažány vo forme.
A celé to obložíme baklažánovými plátkami a pečieme zakryté alobalom pri 180°C asi 35 minút.
Po dopečení vyklopíme z formy a podávame.