Baklažán s mletým mäsom
Kategória: 
4 - 5 baklažánov, 1 dl oleja. Plnka: 1/2 kg mleté mäso, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 400 g. sekaných konzervovaných paradajok, soľ, korenie, vegeta, 1 šálka vareného hrášku, 1 malá kávová šálka makarónov alebo inej uvarenej cestoviny, nasekaná petržlňová vňať, 100 g syra Feta, 1 vajce, 3 lyžice oleja, na spenenie cibule

Baklažán s mletým mäsom - príprava

    Umyte baklažány nakrájame pozdĺžne na pláty, poukladáme do formy, osolíme a pečieme v predhriatej rúre niekoľko minút pokým zmäknú.
    Cibuľu popražíme na panvici, pridáme cesnak, potom mäso.
    Dusíme pri strednej teplote, až kým mäso pustí šťavu.
    Potom pridáme paradajky, korenie prikryjeme a 10 min. ešte dusíme.
    Pridáme oheň, odryjeme a smažíme za stáleho miešania pokým sa voda neodparí.
    Zoberieme z ohňa, pridáme hrášok, cestoviny, syr na hrubo nastrúhaný a vajce.
    Necháme vychladnúť. Zalejeme baklažány vo forme.
    A celé to obložíme baklažánovými plátkami a pečieme zakryté alobalom pri 180°C asi 35 minút.
    Po dopečení vyklopíme z formy a podávame.
Top