Rafaelo kocky
Korpus: 5 bielkov, 5 PL cukru, 100 g polohrubá múka, 120 g kokos, 1 čl prášok do pečiva, 3 dl studené mlieko na zaliatie upečeného korpusu Plnka: 1/2 l mlieka, 5 PL kukuričný škrob alebo zlatý klas, 1 vanilkový cukor, 200 g cukor môže byť aj trošku menej, 250 g margarín, 100 g práškový cukor, 2 smotany na šľahanie.

Rafaelo kocky - príprava

    Bielky s cukrom vyšľaháme, pridáme múku a kokos s práškom do pečiva a vylejeme na vymastený a vysypaný plech.
    Pečieme cca 20 min. pri 180°C.
    Ešte horúce polejeme studeným mliekom a počkáme pokiaľ nevsiakne.

    Plnka: vyšlaháme žĺtky , zlatý klas, cukor a vanilku.
    Cukor rozpustíme v troche mlieka a takto pripravený ho pridáme do horúceho mlieka. Povaríme niekoľko minút a za stáleho miešania vychladíme.
    Vyšľaháme si maslo s práškovým cukrom a postupne spojíme s pudingom.
    Natrieme na korpus.

    Na povrch dáme 2 vyšľahané šľahačky.
Top