Žemľovka z vianočky s pudingom
Veľmi ľahký
Lacný
Varenie
Kategória: 

Treba počkať až nám žemlovka vychladne a nakrájame, trocha polejeme čokoládou a prajeme dobrú chuť.

Ingrediencie

Pre 4 Osoba(y)

Suroviny

  • 1 ks vianočka
  • 2 ks vanilkový cukor
  • 3 ks jablká

Žemľovka z vianočky s pudingom - príprava

  1. PUDING: 5 PL cukor, 1 L mlieko, 2 ks pudingový prášok čokoládový, 5 PL kr.cukor, DALEJ POTREBUJEME: 2-3 PL rozpustené maslo, 4 ks žĺtky, 250 ml mlieko, SNEH: 4 ks z vajíčka bielky, 4 pl cukor.
  2. Vianočku nakrájame.Maslom vymastenú formu vyložíme polovicou nakrájanej vianočky.Jablká si očistíme.Nakrájame na menšie kúsky a položíme na vianočku. Ak sú jablká kyslé môžeme posýpať vanilkovým cukrom.Obľúbili sme si čokoládový puding.Z jedného litra mlieka a 5 PL cukru som si uvarila puding. Tento ešte teplý vylejeme do formy na jablká.Druhú polovicu vianočky som rozložila na puding.Vajíčka si rozdeleným na žľtky. Tieto v 250 ml mlieku zamiešam a vylejem na vianočku.Rozpustené maslo porozlievam na vianočku s vajíčkami. Posypem vanilkovým cukrom.Dám do rúry zapiecť na 25-30 minút, na takto pekne upečený povrch natriem vyšľahaný sneh s cukrom. Pekne vyrovnám a znova dám zapiecť pokiaľ nám sneh nezhnedne.

Top