Nepečené ovocno-šľahačkové rezy
Kategória:
Plnka 1.:
1 ks pudingový prášok čokoládový,
1 PL múka hladká,
1 a 1/2 PL cukor kryštál,
500 ml mlieko,
4 zrelé banány.
Plnka 2.:
250 g tvaroh jemný,
250 ml mlieko,
1/2 ks pudingový prášok vanilkový,
1 ks cukor vanilkový,
1 ks kompót mandarínkový.
Plnka 3.:
1 ks smotana na šľahanie 30%,
1 ks stužovač šľahačky,
1 ks cukor vanilkový,
1 ks smotana kyslá,
Korpus a povrch:
250 g sušienky maslové (môžu byť BE-BE, Marína ap),
na posypanie škorica mletá
Nepečené ovocno-šľahačkové rezy - príprava
Na plech si poukladáme maslové sušienky, na ne poukladáme banány a zalejeme hustým čokoládovým pudingom.
Plnka 1.
Dáme si variť 300 ml mlieka. Vo zvyšnom mlieku si rozmiešame čokoládový prášok spolu s 1 PL hladkej múky.
Do mierne zahriateho mlieka vlejeme takto pripravenú zmes a za stáleho miešania privedieme do varu.
Odstavíme a primiešame cukor.
Opäť poukladáme vrstvu sušienok a pokvapkáme šťavou z mandarínkového kompótu.
Poukladáme mandarinky a zalejeme druhou plnkou.
Plnka 2.
Z mlieka a vanilkového prášku si uvaríme puding, do ktorého vmiešame vanilkový cukor a necháme vychladnúť prikryté pod potravinárskou fóliou, aby nám nesadla kôročka na pudingu. Vychladnutý puding vmiešame do jemného tvarohu a natrieme na sušienky s mandarinkami.
Opäť dáme vrstvu sušienok, ktoré pokvapkáme šťavou z mandarínkového kompótu a natrieme poslednou plnkou.
Plnka 3.
Vyšľaháme šľahačku spolu so stužovačom a vanilkovým cukrom. Takto pripravenú šľahačku zmiešame spolu s kyslou smotanou a natrieme na koláčik.
Hotový posypeme mletou škoricou alebo grankom a dáme stuhnúť do chladničky.
Ak koláčik pripravovujete pre dospelých sušienky môžete pokvapkať rumom a do šľahačky si môžete primiešať troška nescafe.
Podobné recepty
Kategória:
Plnka 1.:
1 ks pudingový prášok čokoládový,
1 PL múka hladká,
1 a 1/2 PL cukor kryštál,
500 ml mlieko,
4 zrelé banány.
Plnka 2.:
250 g tvaroh jemný,
250 ml mlieko,
1/2 ks pudingový prášok vanilkový,
1 ks cukor vanilkový,
1 ks kompót mandarínkový.
Plnka 3.:
1 ks smotana na šľahanie 30%,
1 ks stužovač šľahačky,
1 ks cukor vanilkový,
1 ks smotana kyslá,
Korpus a povrch:
250 g sušienky maslové (môžu byť BE-BE, Marína ap),
na posypanie škorica mletá
Nepečené ovocno-šľahačkové rezy - príprava
Na plech si poukladáme maslové sušienky, na ne poukladáme banány a zalejeme hustým čokoládovým pudingom.
Plnka 1.
Dáme si variť 300 ml mlieka. Vo zvyšnom mlieku si rozmiešame čokoládový prášok spolu s 1 PL hladkej múky.
Do mierne zahriateho mlieka vlejeme takto pripravenú zmes a za stáleho miešania privedieme do varu.
Odstavíme a primiešame cukor.
Opäť poukladáme vrstvu sušienok a pokvapkáme šťavou z mandarínkového kompótu.
Poukladáme mandarinky a zalejeme druhou plnkou.
Plnka 2.
Z mlieka a vanilkového prášku si uvaríme puding, do ktorého vmiešame vanilkový cukor a necháme vychladnúť prikryté pod potravinárskou fóliou, aby nám nesadla kôročka na pudingu. Vychladnutý puding vmiešame do jemného tvarohu a natrieme na sušienky s mandarinkami.
Opäť dáme vrstvu sušienok, ktoré pokvapkáme šťavou z mandarínkového kompótu a natrieme poslednou plnkou.
Plnka 3.
Vyšľaháme šľahačku spolu so stužovačom a vanilkovým cukrom. Takto pripravenú šľahačku zmiešame spolu s kyslou smotanou a natrieme na koláčik.
Hotový posypeme mletou škoricou alebo grankom a dáme stuhnúť do chladničky.
Ak koláčik pripravovujete pre dospelých sušienky môžete pokvapkať rumom a do šľahačky si môžete primiešať troška nescafe.
Plnka 1.
Dáme si variť 300 ml mlieka. Vo zvyšnom mlieku si rozmiešame čokoládový prášok spolu s 1 PL hladkej múky.
Do mierne zahriateho mlieka vlejeme takto pripravenú zmes a za stáleho miešania privedieme do varu.
Odstavíme a primiešame cukor.
Opäť poukladáme vrstvu sušienok a pokvapkáme šťavou z mandarínkového kompótu.
Poukladáme mandarinky a zalejeme druhou plnkou.
Plnka 2.
Z mlieka a vanilkového prášku si uvaríme puding, do ktorého vmiešame vanilkový cukor a necháme vychladnúť prikryté pod potravinárskou fóliou, aby nám nesadla kôročka na pudingu. Vychladnutý puding vmiešame do jemného tvarohu a natrieme na sušienky s mandarinkami.
Opäť dáme vrstvu sušienok, ktoré pokvapkáme šťavou z mandarínkového kompótu a natrieme poslednou plnkou.
Plnka 3.
Vyšľaháme šľahačku spolu so stužovačom a vanilkovým cukrom. Takto pripravenú šľahačku zmiešame spolu s kyslou smotanou a natrieme na koláčik.
Hotový posypeme mletou škoricou alebo grankom a dáme stuhnúť do chladničky.
Ak koláčik pripravovujete pre dospelých sušienky môžete pokvapkať rumom a do šľahačky si môžete primiešať troška nescafe.