Zapekané bravčové karé so zeleninou
bravčové karé, zelenina - mrkva, kukurica, hrášok, pór, 200 - 250g tvrdý syr, olej, šľahačková smotana, soľ, korenie, červená paparika, rasca, 1PL horčice, cesnak

Zapekané bravčové karé so zeleninou - príprava

    Bravčové karé si narežeme na tenké rezne, z obidvoch strán osolíme, poprášime mletým čierným korením, mletou červenou paprikou a rascou.
    Takto pripravené plátky mäsa opečieme na oleji a poukladáme v jednej vrstve do zapekacej misy.
    Na mäso dáme zeleninu a na ňu nastrúhame alebo poukladáme plátky syra.
    Zalejeme zálievkou - do výpeku z mäsa nalejeme smotanu, pridáme horčicu, trošku korenia a pretlačíme pár strúčikov cesnaku.
    Zapekáme vo vyhriatej rúre na cca 200-220° až pokým je mäso mäkké.
Top