Surimi rizoto
Kategória:
3 dcl ryže - množstvo záleží od počtu stravníkov, 2-4 kocky rybieho filé, zhruba 10 surimi tyčiniek, 1 cibuľu, horúci zeleninový vývar, trochu bieleho vína môžete nahradiť buď pár kvapkami vínneho octu, alebo balzamika, trošku rybacej omáčky pre chuť ale nemusí byť, 20 dkg syr parmezán
Surimi rizoto - príprava
Všetko si nakrájame. Do kastrólasi dáme do sklovita opražiť cibuľu, pridáme ryžu a miešame a necháme ju popukať.
Víno slúži na odstránenie prípadných spálenín, takže asi 1dl môžete naliať.
Pridáme nakrájané filé a tyčinky a zalejeme horúcim vývarom tak, aby celá masa bola akurát len tak tak zakrytá.
Občas premiešame a dolievame vývar, zhruba takú polhodinku, ochutnáme, či je ryža mäkká a podľa vyhodnotenia buď dolejeme vývar, alebo ak už je mäkká pridáme za lyžicu masla a za hrsť postrúhaného syra.
Premiešame.
Na tanieri ešte posypeme zvyšným syrom, soliť netreba.
Kategória:
3 dcl ryže - množstvo záleží od počtu stravníkov, 2-4 kocky rybieho filé, zhruba 10 surimi tyčiniek, 1 cibuľu, horúci zeleninový vývar, trochu bieleho vína môžete nahradiť buď pár kvapkami vínneho octu, alebo balzamika, trošku rybacej omáčky pre chuť ale nemusí byť, 20 dkg syr parmezán
Surimi rizoto - príprava
Všetko si nakrájame. Do kastrólasi dáme do sklovita opražiť cibuľu, pridáme ryžu a miešame a necháme ju popukať.
Víno slúži na odstránenie prípadných spálenín, takže asi 1dl môžete naliať.
Pridáme nakrájané filé a tyčinky a zalejeme horúcim vývarom tak, aby celá masa bola akurát len tak tak zakrytá.
Občas premiešame a dolievame vývar, zhruba takú polhodinku, ochutnáme, či je ryža mäkká a podľa vyhodnotenia buď dolejeme vývar, alebo ak už je mäkká pridáme za lyžicu masla a za hrsť postrúhaného syra.
Premiešame.
Na tanieri ešte posypeme zvyšným syrom, soliť netreba.
Víno slúži na odstránenie prípadných spálenín, takže asi 1dl môžete naliať.
Pridáme nakrájané filé a tyčinky a zalejeme horúcim vývarom tak, aby celá masa bola akurát len tak tak zakrytá.
Občas premiešame a dolievame vývar, zhruba takú polhodinku, ochutnáme, či je ryža mäkká a podľa vyhodnotenia buď dolejeme vývar, alebo ak už je mäkká pridáme za lyžicu masla a za hrsť postrúhaného syra.
Premiešame.
Na tanieri ešte posypeme zvyšným syrom, soliť netreba.