Plnené kurča
Kategória: 
kurča, 3-4 žemle, trocha mlieka, petržlenová vňať, 4 vajcia, podľa chuti klobása, syr, hríby, cesnak, cibuľa, šunka, kapusta...

Plnené kurča - príprava

    3-4 žemle nakrájame na kocky a prelejjeme mliekom a následne jemne vytlačíme, tak aby nám ostali zvlhčené, nie premočené. Pridáme veľa petržlenovej vňate nasekanej na drobno a zamiešame vajcia, je len na vás, či chcete suchšiu alebo jemnejšiu plnku podľa toho si pridáte aj počet vajíčiek. Do plnky môžeme pridať to čo nám chutí ako je napríklad klobása, syr, šampiňóny, cesnak, cibuľa, šunka, kapusta...
    Do bežne predávaného kurčaťa sa zmestí cca 1kg plnky, to je až porcia pre 6-8 ľudí.
    Plnku nedávajte len do trupu, treba natlačiť aj pod kožu na prsia, bod stehná aj do krku.
    Kurča pozašívame a pečieme na väčšom plechu. Pečenie takto pripraveného kurčaťa sa predĺži kvôli plnke asi na 2 hodinky. Pri pečení často podlievame bujónom.
    Na plech ku kurčaťu je dobré dať 2-3 celé cibule, sú veľmi chutné.
Top