Cuketovo–baklažánové tortičky
Kategória: 
200g cukety, 200g baklažánu, 200g paradajok, 100g mascarpone, 70g parmezánu, 100 ml olivového oleja, bazalka

Cuketovo–baklažánové tortičky - príprava

    Cuketu a baklažán si nakrájame na tenké plátky, jemne osolíme, nakoreníme a necháme odstáť napríklad na utierke. Medzitým si oblanžírujeme paradajky, zbavíme ich šupky a nakrájame na tenké plátky.
    Do našľahaného mascarpone pridáme strúhaný parmezán, bazalku, soľ a čierne mleté korenie.
    Na rozpálenej panvici s troškou olivového oleja sprudka opečieme baklažán a cuketu.
    Na plech vrstvíme baklažán, cuketu, plátky paradajok a bazalky a medzi každú vrstvu dávame penu z mascarpone.
    Na povrch každej tortičky nastrúhame parmezán.
    Dáme zapiecť do rozohriatej rúry na 200°C asi tak na 10 minút.
    Je to výborná a treba dodať aj diétna pochúťka
Top