Hovädzí steak so špargľou
600 g hovädzej sviečkovej, 4 žĺtky, 120 g masla, citrón, 400 g špargle, 400 g nových zemiakov, 120 g rukoly, čierne korenie, soľ

Hovädzí steak so špargľou - príprava

    Očistenú špargľu blanšírujeme v osolenej vode s kúskom citróna asi tak 4 minúty, potom ju rýchlo schladíme v studenej vode a následne opečieme na masle.

    Holandská omáčka: Vo vodnom kúpeli rozšľaháme žĺtky, pridávame rozpustené maslo tak dlho, pokiaľ omáčka nezíska krémovú konzistenciu.
    Ochutíme soľou, citrónovou šťavou, prípadne bielym korením.

    Sviečkovú očistíme, nakrájame, osolíme a okoreníme. Prudko ju opečieme z oboch strán. Mäso by malo zostať vo vnútri ružové.
    Zemiaky predvaríme v osolenej vode asi 10 minút, tak aby zostali vo vnútri polomäkké.
    Necháme vychladnúť, nakrájame ich na kolieska a potom prudko opečieme z obobidvoch strán, osolíme a okoreníme.
Top