Hovädzí steak so špargľou
Kategória:
600 g hovädzej sviečkovej,
4 žĺtky,
120 g masla,
citrón,
400 g špargle,
400 g nových zemiakov,
120 g rukoly,
čierne korenie,
soľ
Hovädzí steak so špargľou - príprava
Očistenú špargľu blanšírujeme v osolenej vode s kúskom citróna asi tak 4 minúty, potom ju rýchlo schladíme v studenej vode a následne opečieme na masle.
Holandská omáčka: Vo vodnom kúpeli rozšľaháme žĺtky, pridávame rozpustené maslo tak dlho, pokiaľ omáčka nezíska krémovú konzistenciu.
Ochutíme soľou, citrónovou šťavou, prípadne bielym korením.
Sviečkovú očistíme, nakrájame, osolíme a okoreníme. Prudko ju opečieme z oboch strán. Mäso by malo zostať vo vnútri ružové.
Zemiaky predvaríme v osolenej vode asi 10 minút, tak aby zostali vo vnútri polomäkké.
Necháme vychladnúť, nakrájame ich na kolieska a potom prudko opečieme z obobidvoch strán, osolíme a okoreníme.
Podobné recepty
Kategória:
600 g hovädzej sviečkovej,
4 žĺtky,
120 g masla,
citrón,
400 g špargle,
400 g nových zemiakov,
120 g rukoly,
čierne korenie,
soľ
Hovädzí steak so špargľou - príprava
Očistenú špargľu blanšírujeme v osolenej vode s kúskom citróna asi tak 4 minúty, potom ju rýchlo schladíme v studenej vode a následne opečieme na masle.
Holandská omáčka: Vo vodnom kúpeli rozšľaháme žĺtky, pridávame rozpustené maslo tak dlho, pokiaľ omáčka nezíska krémovú konzistenciu.
Ochutíme soľou, citrónovou šťavou, prípadne bielym korením.
Sviečkovú očistíme, nakrájame, osolíme a okoreníme. Prudko ju opečieme z oboch strán. Mäso by malo zostať vo vnútri ružové.
Zemiaky predvaríme v osolenej vode asi 10 minút, tak aby zostali vo vnútri polomäkké.
Necháme vychladnúť, nakrájame ich na kolieska a potom prudko opečieme z obobidvoch strán, osolíme a okoreníme.
Holandská omáčka: Vo vodnom kúpeli rozšľaháme žĺtky, pridávame rozpustené maslo tak dlho, pokiaľ omáčka nezíska krémovú konzistenciu.
Ochutíme soľou, citrónovou šťavou, prípadne bielym korením.
Sviečkovú očistíme, nakrájame, osolíme a okoreníme. Prudko ju opečieme z oboch strán. Mäso by malo zostať vo vnútri ružové.
Zemiaky predvaríme v osolenej vode asi 10 minút, tak aby zostali vo vnútri polomäkké.
Necháme vychladnúť, nakrájame ich na kolieska a potom prudko opečieme z obobidvoch strán, osolíme a okoreníme.